3200 Gyöngyös, Kassai u. 29.

Kemence diagnosztika

Beégető kemence diagnosztika (ET6061)
 

A mérést Data Paq Easy Track2 adatgyűjtő berendezéssel végezzük. A mérés alkalmával a festeni kívánt tárgyon végezzük az adatgyűjtést. Az eszközre 5+1 mérő szondát csatlakoztathatunk. Egy szonda a levegő közeg hőmérsékletét méri, a többi szonda pedig a mérendő tárgyon helyezhető el a kemence különböző szekcióiban, hogy pontos képet kapjunk a teljes kemencetér hőeloszlásáról és viselkedéséről. Két adatgyűjtő segítségével a mérést egyszerre akár 12 mérési ponton is végezhetjük, amennyiben nagy méretű kemencét kell diagnosztizálni, vagy sokkal több kemence szekció eredményeire vagyunk kíváncsiak.

Az adatgyűjtő termo hővédő dobozban kerül a mérendő kemencébe ugyanis enélkül a műszer 85°C hőmérsékletig gyűjti az adatokat, fölötte kikapcsol. Ezzel a védőburkolattal azonban a berendezés mérési tartománya 500 °C – ig növekszik meg. A mérési pontosság +/- 0,5°C.

A rögzített adatokat számítógépen a helyszínen kiértékelve ellenőrizhetjük a beégető kemence működésének megfelelőségét.


Helytelen beégetési paraméterekkel dolgozó kemence (jelentős minőségi problémák jelentkeznek):

Helyes beégetési paraméterekkel dolgozó kemence:

A kemence diagnosztika segít a beállítások optimalizálásában, kemence karbantartás/javítás gyors és hatékony elvégzésében, hogy termékeit az elvárásoknak megfelelő minőségben és költséghatékonyan tudja hőkezelni.

 

A bevonat minőségi problémáinak elkerülése érdekében fontos, hogy a kemence beállításai igazodjanak a porfesték beégetési paramétereihez. Időközönként ellenőrző mérést kell végrehajtani. Mindenképpen javasoljuk a kemence műszaki állapotától és a használati körülményektől függően az évi 1-2 mérés elvégzését. Állandó partnereink részére éves vásárolt volumen függvényében évente 1-2 mérést ingyenesen elvégzünk. Kérjük keresse kollégáinkat kemencemérési igényével.Főoldal